Tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahalisele toetusele saab Eesti Toidupank toitu päästa sügavkülmutamise teel!

15-sse toidupanka Eestis jõuab iga päev hulgaliselt annetatud toitu. See on toit, mis ei ole mingil põhjusel müügikõlblik, aga on täiesti söödav ja tarbimiseks absoluutselt ohutu. Tihti annetatakse toit vahetult enne selle säilivusaja kuupäeva saabumist.

Ühe kilo loomaliha tootmiseks kulub keskmiselt 15 000 liitrit vett. Sellepärast on väga tähtis vältida liha raiskamist ja proovida seda päästa, mida teeb ka toidupank.

Tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahalisele toetusele on hakanud seitse toidupanka Eestis tegelema annetatud toidu sügavkülmutamisega sügavkülmkambrites.

“Tavapäraselt saame jaotada abivajajatele “Kõlblik kuni” märgistusega toitu sama päeva südaööni. Kui aga on alanud uus päev, ei ole meil lubatud seda enam jagada ja toit tuleb ära visata. Sama toitu sügavkülmutades saame selle eluiga pikendada kahe kuu võrra ja selle jooksul jagada seda heategevusorganisatsioonidele ja puudust kannatavatele inimestele,” räägib Eesti Toidupanga juht Piet Boerefijn.

2019. aasta juulis andis Eesti Veterinaar- ja Toiduamet Eesti Toidupangale loa sedasi toimida. Sel viisil loodab toidupank päästa aastas ligi 70 000 kilo väärtuslikku toitu. See on kasulik nii keskkonnale kui ka toimetulekuraskustes inimestele.

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute küpsiste kasutamisega. Kui soovite keelata küpsiste salvestamist teie seadmesse, kohandage palun oma brauseri turvaseadeid.

Sulge Nõustun